Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Viroze tratate greșit de părinți
30.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 171

Este val de viroze, în rândul copiilor mici, medicii fiind asaltați de sute de cazuri, zilnic. Șefa Secției de Pediatrie, de la Spitalul Slatina spune că saloanele sunt pline de copii bolnavi. Iar pe lângă această problemă, specialiștii se confruntă cu o alta: obișnuința părinților de a le administra antibiotic după ureche, ceea ce face vindecarea și mai dificilă.


Este aglomerație la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, zeci de copii fiind internați cu viroze. Medicii spun că se confruntă cu forme din ce în ce mai grave, și asta din cauza părinților, care îi tratează acasă cu antibiotic. Abia când starea se agravează, se prezintă la spital, iar medicii reușesc cu greu să îi vindece.
Șefa Secției de Pediatrie de la Spitalului Slatina, medicul Daniela Safta, spune că sunt și forme mai ușoare de viroze care pot fi tratate acasă. Însă, aici apare altă problemă: lipsa educației sanitare a mamelor. De teamă că unele femei nu s-ar descurca să le administreze tratamentul acasă celor mici, medicii preferă să îi țină sub supraveghere în spital, chiar dacă secția se aglomerează.
Specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să nu mai administreze tratament copiilor, fără a merge la medic. Le pot face mai mult rău, decât să îi trateze.
O altă greșeală a părinților este să îi mai ducă pe copii în colectivitate după ce au fost diagnosticați cu viroză. Pot contacta și alți viruși, iar boala se poate agrava. În plus, îi pot îmbolnăvi și pe ceilalți copii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE