Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ignorați de minister, salvați de Spitalul Slatina
23.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1787

În lipsa banilor de la Ministerul Sănătății, care nu mai alocă fonduri pentru programul național de tromboliză, Spitalul Slatina cumpără din fonduri proprii substanța salvatoare pentru pacienții cu accident vascular cerebral. La începutul lunii au fost cumpărate 10 fiole, iar ieri a fost semnat contractul pentru încă 21. Astfel, pacienții lăsați în voia sorții de minister, vor fi salvați de Spitalului Județean Slatina.


Dacă Ministerul nu mai are bani, atunci trebuie să găsească soluții spitalul. Nu este o glumă, ci o realitate. Spitalul Județean de Urgență Slatina susține din bugetul propriu un program început de Ministerul Sănătății, dar care a terminat fondurile și nu a mai alocat altele. Este vorba despre proiectul național de tromboliză, blocat la nivel național. Toate centrele din țară au rămas fără substanța salvatoare pentru pacienții cu accident vascular cerebral, care din păcate, nu sunt puțini la număr. Spitalul Slatina asigură din fonduri proprii substanța injectabilă, atât pentru pacienții din Olt care suferă un atac cerebral, dar și pentru cei din alte județe, care vin să se trateze la Slatina.
Este vorba despre fiole care se administrează pacienților cu accident vascular cerebral, în primele 3-4 ore de la producerea acestuia, substanța ajutând la dizolvarea cheagurile de sânge de la nivelul creierului. În Olt, prima intervenție a fost făcută în vară, iar luna aceasta s-au epuizat fondurile. La începutul lunii octombrie, conducerea spitalului Slatina a cumpărat mai multe fiole, iar acum achiziționează altele.
Medicii de la Secția Neurologie au tras un semnal de alarmă asupra acestei situații și așteaptă rezolvarea din partea ministerului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE