Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fără bani pentru tromboliză
22.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 181

Programul trombolizei prin care centrele din țară salvau pacienții cu accident vascular cerebral s-a blocat din lipsa banilor. Deși reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din țară au semnalat problema la Ministerul Sănătății, nu au fost alocate noi fonduri nici până acum. Spitalul din Slatina cumpără din fonduri proprii substanța salvatoare, recent fiind achiziționate noi doze.


Programul național pentru efectuarea trombolizei în cazul pacienților cu accident vascular cerebral s-a blocat, după ce fondurile au fost epuizate, iar Ministerul Sănătății nu a asigurat suplimentarea lor. La Slatina, centrul de tromboliză din cadrul Spitalului Județean mai funcționează pentru o perioadă scurtă, după ce conducerea unității medicale a cumpărat substanța salvatoare.
Șeful Secției de Neurologie de la Slatina, medicul Renică Diaconescu, spune că Ministerul Sănătății a fost informat cu privire la această situație, dar nu au fost alocate noi fonduri.
La Slatina, de la înființarea centrului de tromboliză au fost salvați peste 20 de pacienți care au suferit accident vascular cerebral. Ar mai putea fi salvați în continuare, dacă s-ar mai putea achiziționa medicamentul necesar.
Tromboliza înseamnă administrarea unei substanțe pacienților cu accident vascular cerebral, în primele 3-4 ore de la debutul simptomelor. Această substanță dizolvă cheagurile de sânge de la nivelul creierului. Lucrul cel mai important este ca pacienții să ajungă la spital imediat după ce au suferit atacul cerebral.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE