Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de viroze, sistemul gripat
08.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 297

Temperaturile scăzute din ultimele zile au îmbolnăvit peste 1.000 de olteni. Majoritatea au ajuns la medic cu viroze, iar peste 100 de persoane au fost internate în spital cu pneumonii. Aglomerație a fost și astăzi la cabinetele medicale. Iar în timp ce pacienții așteptau la ușă să fie consultați și să primească rețetă, sistemul s-a blocat complet.


A fost aglomerație mare, astăzi, la cabinetele medicale din Slatina. După ce vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile, medicii se confruntă cu un val de viroze și pneumonii, atât în rândul copiilor, cât și la adulți. Numai în ultima săptămână, Direcția de Sănătate Publică Olt a înregistrat peste 1.000 de cazuri de viroze și pneumonii.
Iar în timp ce pacienții au mare nevoie de îngrijiri medicale, sistemul informatic, cel care gestionează cardul de sănătate, este și el gripat. În aglomerația de astăzi, de la cabinetele medicale, pacienții au fost nevoiți să aștepte zeci de minute pentru a primi rețeta.
Până în prezent, DSP Olt a primit vaccin doar pentru personalul medical, prima categorie cu risc de îmbolnăvire, care intră în contact cu pacienții. Luna aceasta este așteptat vaccinul pentru cei care doresc să se imunizeze împotriva gripei.
Pentru sezonul gripal 2019-2020, DSP Olt a solicitat Ministerului Sănătății peste 74.000 de doze de vaccin antigripal. Anul trecut, în județ au fost înregistrate 179 de cazuri de gripă, iar opt pacienți au decedat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE