Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Virozele, combătute cu fructe și legume
13.09.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 162

Intrarea copiilor în colectivitate vine la pachet cu un val de viroze. De acum și până în primăvară, copiii, în special preșcolarii, sunt predispuși la răceli. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, părinții trebuie să se asigure în primul că le-au făcut celor mici toate vaccinurile. Apoi, alimentația sănătoasă, din care să nu lipsească fructele și legumele proaspete, este esențială.


Cabinetele medicilor pediatri se aglomerează, la numai câteva zile de la începerea anului școlar. Odată cu intrarea în colectivitate, apar și virozele. Specialiștii îi îndeamnă pe părinți să nu refuze nici un vaccin care i-ar putea ține copilul departe de boli, unele dintre ele grave.
Pe lângă toate aceste vaccinuri, copiii au nevoie de o alimentația sănătoasă, din care să facă parte obligatoriu fructele și legumele proaspete. Astfel, sistemul lor imunitar va fi mai puternic, iar virozele vor fi ținute la distanță. Suplimentele alimentare, bine cunoscutele siropuri pentru imunitate, pot fi înlocuite cu alimente bogate în vitamine, spun medicii.
Părinții și bunicii spun că au mare grijă în această perioadă și la vestimentația celor mici, dar și la alimentație. Știu că fructele și legumele sunt esențiale pentru o sănătate de fier, în sezonul rece.
Și dacă totuși răcesc, cei mici au nevoie în primul rând de o hidratare corespunzătoare. Apa, supele calde, sucurile de fructe şi legume proaspăt stoarse, ceaiurile, toate ajută la vindecare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

UPU Pediatrie la Slatina, de anul viitor

Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea, în sfârșit, Unitate de Primiri Urgențe la Pediatrie. Demersurile pentru înființarea noului serviciu au început deja, iar acesta ar putea deveni funcțional la începutul anului viitor. Asaltați de solicitări, atât la camera de gardă, cât și pe secție, medicii pediatri, care solicită de mai mulți ani Urgențe la Pediatrie, spun că nu vor mai fi nevoiți să fugă dintr-o parte în alta. Totodată, copiii nu vor mai aștepta cu orele pentru a fi consultați, așa cum se întâmplă în prezent.
16 Oct 2019