Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Factori cheie în efectuarea trombolizelor
01.08.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 420

Ambulanța și familia sunt factorii determinanți în salvarea pacienților cu accidente vasculare, prin tromboliză. Neurologii au nevoie de o intervenție promptă a echipajelor de urgență, care trebui să sune și la spital, atunci când au o persoane cu atac cerebral. De asemenea, aparținătorii sunt cei care trebuie să furnizeze în cel mai scurt timp date despre alte tratamente sau afecțiuni ale pacientului.


Prima tromoboliză efectuată cu succes la Spitalul Slatina a avut în spate nu doar medici bine pregătiți și curajoși, ci și o colaborare între instituții și familia pacientului care a suferit accidentul vascular. Cadrele medicale de pe ambulanță sunt primele care trebuie să adune date exacte și să sune la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

De asemenea, intervenția promptă a ambulanței, astfel încât timpul scurs din momentul declanșării accidentului vascular și până la injectarea substanței de contras să fie cât mai scurt.
Neurologii slătineni au mai explicat că datele e care le furnizează familia despre pacientul cu atac cerebral ajută foarte mult. De aceea, se va insista ca legislația să permită unui aparținător accesul în ambulanță, pe drumul către spital. Te traseu, medicii vor stabili cu exactitate istoricul medical al bolnavului.
Spitalul Slatina a fost inclus în Programul național de tromboliză după ce senatorul Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie al Spitalului Slatina, a propus și susținut o inițiativă legislativă în acest sens. Înainte, programul funcționa numai în marile spitale din România, iar pacienții cu accident vascular din județ nu puteau ajunge în cele câteva ore de la debutul accidentului vascular, pentru a fi salvați. La Slatina, neurologii au efectuat prima tromboliză la sfârșitul săptămânii trecute, reușind să recupereze total un pacient care ar fi rămas, altfel, paralizat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE