Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de enteroviroze la copii
23.07.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 835

Val de enteroviroze la copii, în perioada aceasta, la cabinetele medicilor de familie din Slatina. Între 10 și 20 de copii au ajuns, zilnic, la un singur cabinet medical. Medicii îi sfătuiesc pe părinți ca la apriția primelor simptome să îi ducă pe cei mici la control, pentru că mulți fac enterocolite, iar deshidratarea pe timp de vară e extrem de periculoasă.


Nu doar frigul duce la îmbolnăvirea celor mici. Și pe timp de vară, copiii au frecvent probleme de sănătate. În această perioadă, medicii se confruntă cu zeci de enteroviroze, afecțiuni des întâlnite în acest sezon. La cabinetul medicului specialist Dorian Costescu ajung zilnic 20 de copii cu această formă de boală.

Dacă unii dintre părinți duc copilul la medic la primele semne de boală, alții încearcă să îl trateze acasă. O decizie greșită, spun medicii, pentru că între timp pot apărea complicații.

În multe situații, de la enteroviroze se ajunge la enterocolite. O complicație periculoasă pentru copii, mai ales în timpul verii.

În cazul apariției enterocolitelor, regimul alimentar are un rol foarte important în taratarea afecțiunii și trebuie ținut cu strictețe. Mare atenție și la hidratare. Apa e de bază, iar lichidele dulci pot duce la deshidratare, avertizează medicii.  

enteroviroze boli copii
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE