Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pacienți cu accident vascular, salvați la Slatina
16.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 348

Ministerul Sănătății a alocat banii necesari primelor 15 intervenții pentru pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și care vor beneficia de tromboliză la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Primii pacienți vor beneficia de intervenția salvatoare cel mai probabil în luna iunie, după ce se va încheia specializarea cadrelor medicale în acest sens.


Implementarea programului de tromboliză la nivelul Spitalului Slatina a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre o intervenție care și-a dovedit eficiența în multe unități medicale, pacienții cu accidente vasculare care au beneficiat de tratament fiind recuperați. O substanță administrată în primele ore de la declanșarea atacului cerebral este soluția propusă de un medic neurolog slătinean. Renică Diaconescu a făcut demersuri la Ministerul Sănătății pentru finanțarea programului.
Pentru început, 15 pacienți pot beneficia de acest tratament, iar primele intervenții în Spitalul Județean de Urgență Slatina vor fi făcute la mijlocul lunii iunie. Renică Diaconescu, coordonatorul acestui program, a explicat cine are prioritate pentru această terapie.
La începutul lunii iunie, medicii din secția neurologie și serviciul UPU Slatina se vor perfecționa pentru această nouă terapie, într-un stagiu de pregătire la Craiova.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019