Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
O donare de sânge, mai multe beneficii
01.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 827

Donarea de sânge salvează viața celui aflat în suferință, dar uneori și pe a donatorului. Prevenirea apariției anumitor boli, monitorizarea stării de sănătate, descoperă la timp a unor boli, dar și un program de prevenție adecvat sunt doar câteva dintre beneficii. De aceea, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina fac apel la donatori să facă acest lucru la fiecare trei luni.


Zilnic, la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina vin între 30 și 40 de donatori. Unii sunt fideli și fac acest lucru la fiecare trei luni. Alții vin pentru a-și ajuta o persoană dragă, aflată în suferință. Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina spun că este mereu nevoie de sânge și orice persoană sănătoasă poate veni aici să salveze vieți.
Pentru grupele negative de sânge este tot timpul deficit. De aceea este bine ca donatorii să vină la fiecare trei luni. În cadrul centrului există și o persoană care îi sună și le cere ajutorul atunci când scad rezervele de sânge. Pe lângă faptul că salvează până la trei vieți, donatorii au numai beneficii.
Unul dintre donatorii fideli ai centrului și-a descoperit o boală gravă în urma analizelor efectuate la Centrul de Transfuzie Sanguină. Pentru că nu îi creștea nivelul de hemoglobină în urma donărilor, cadrele medicale i-au recomandat un control la chirurgie. Acolo, bărbatul a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul incipient. Dacă nu era donator, el nu ar fi descoperit la timp această problemă medicală.
Pot dona sânge toate persoanele cu vârsta peste 18 ani și greutatea peste 50 de kilograme. Ca în fiecare an, reprezentanții Centrului de Transfuzie se așteaptă ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, numărul donatorilor să se dubleze. Sunt și persoane care fac acest lucru pentru a primi tichetele valorice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE