Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Laserul, viitorul chirurgiei urologice la Slatina
30.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 145

Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina fac încă un pas înainte. Este vorba despre specialiști din Secția Urologie, care au efectuat recent intervenții chirurgicale dificile, cu ajutorul unui laser. Aparatul s-a aflat pentru câteva zile la Spitalul din Slatina, iar conducerea unității medicale spune că analizează deja oportunitatea achiziționării acestui echipament medical.


 Intervenții chirurgicale în premieră la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cu ajutorul unui laser de ultimă generație, cinci pacienți au fost tratați pentru înlăturarea unor pietre pe uretere.
Toate cele cinci intervenții în premieră au fost făcute cu succes de medicii din Secția Urologie.
Managerul spitalului, Cătălin Rotea, spune că investițiile în aparatură medicală sunt primul obiectiv pentru spital. Astfel, oportunitatea achiziției unui laser este deja analizată. Acesta ar veni în completarea litotritorului – un aparat modern, care sparge pietrele la rinichi, și care tratează pacienți din toată țara.
Anul trecut, 230 de pacienți au scăpat de pietrele la rinichi în urma intervenției chirurgicale cu litotritorul. Este o metodă de tratament modernă, pacientul necesită doar internare de zi și pleacă acasă imediat după intervenția suferită.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018