Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Laserul, viitorul chirurgiei urologice la Slatina
30.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 270

Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina fac încă un pas înainte. Este vorba despre specialiști din Secția Urologie, care au efectuat recent intervenții chirurgicale dificile, cu ajutorul unui laser. Aparatul s-a aflat pentru câteva zile la Spitalul din Slatina, iar conducerea unității medicale spune că analizează deja oportunitatea achiziționării acestui echipament medical.


 Intervenții chirurgicale în premieră la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cu ajutorul unui laser de ultimă generație, cinci pacienți au fost tratați pentru înlăturarea unor pietre pe uretere.
Toate cele cinci intervenții în premieră au fost făcute cu succes de medicii din Secția Urologie.
Managerul spitalului, Cătălin Rotea, spune că investițiile în aparatură medicală sunt primul obiectiv pentru spital. Astfel, oportunitatea achiziției unui laser este deja analizată. Acesta ar veni în completarea litotritorului – un aparat modern, care sparge pietrele la rinichi, și care tratează pacienți din toată țara.
Anul trecut, 230 de pacienți au scăpat de pietrele la rinichi în urma intervenției chirurgicale cu litotritorul. Este o metodă de tratament modernă, pacientul necesită doar internare de zi și pleacă acasă imediat după intervenția suferită.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019