Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Laserul, viitorul chirurgiei urologice la Slatina
30.03.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 191

Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina fac încă un pas înainte. Este vorba despre specialiști din Secția Urologie, care au efectuat recent intervenții chirurgicale dificile, cu ajutorul unui laser. Aparatul s-a aflat pentru câteva zile la Spitalul din Slatina, iar conducerea unității medicale spune că analizează deja oportunitatea achiziționării acestui echipament medical.


 Intervenții chirurgicale în premieră la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cu ajutorul unui laser de ultimă generație, cinci pacienți au fost tratați pentru înlăturarea unor pietre pe uretere.
Toate cele cinci intervenții în premieră au fost făcute cu succes de medicii din Secția Urologie.
Managerul spitalului, Cătălin Rotea, spune că investițiile în aparatură medicală sunt primul obiectiv pentru spital. Astfel, oportunitatea achiziției unui laser este deja analizată. Acesta ar veni în completarea litotritorului – un aparat modern, care sparge pietrele la rinichi, și care tratează pacienți din toată țara.
Anul trecut, 230 de pacienți au scăpat de pietrele la rinichi în urma intervenției chirurgicale cu litotritorul. Este o metodă de tratament modernă, pacientul necesită doar internare de zi și pleacă acasă imediat după intervenția suferită.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018