Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se pregătește bugetul de austeritate
17.02.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 132

Au apărut primele detalii legate de noul buget pregătit de Guvern. Chiar dacă încasările sunt mai mari față de anul trecut, noul buget înregistrează tăieri semnificative în mai multe domenii cheie. Deputatul Marius Iancu atrage atenția că reducerile la educație, sănătate și fonduri europene ar putea afecta pe termen lung întregul aparat de stat.


 Avem încasări mai mari, dar nu sunt bani suficienți. Aceasta este deviza cu care defilează noul buget pregătit de Guvern. Prezent recent în emisiunea Reporter 24 de la OLT Tv, deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, a declarat că unul din domeniile afectate de acest buget de austeritate este sănătatea.
Probleme apar și în ceea ce privește viziunea de absorbție a fondurilor europene. Deputatul Marius Iancu explică faptul că bugetul alocat pentru acest minister este de fapt o inerție a banilor anuali pe care România îi primește din partea Uniunii Europene.
Și sistemul de învățământ va avea de suferit în acest an. Dacă la finalul lui 2020 se vorbea despre o alocare de 6% din PIB, bugetul pentru Educație este de 2,5%, cel mai mic din ultimii 30 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE