Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jocuri politice pe sănătatea oltenilor
19.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 787

Spitalele Județene rămân sub coordonarea Ministerului Sănătății până în luna septembrie, în urma unei ordonanțe de urgență emise recent de executiv. Este o decizie incorectă, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, după ce a explicat cât au investit autoritățile județene în ultimii ani, pentru sănătatea oltenilor.


După ce Consiliul Județean Olt a alocat zeci de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slatina, instituția sanitară a fost păstrată sub coordonarea Ministerului Sănătății, până în luna septembrie. Decizia Guvernului a fost luată printr-o ordonanță de urgență și a fost contestată dur de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
Dacă vrea să dețină controlul asupra spitalelor județene, atunci Ministerul Sănătății ar trebui să le și finanțeze. Iar criteriile după care s-au făcut schimbări în conducerea mai multor unități medicale din țară sunt inadmisibile, a mai spus Marius Oprescu.

Până acum, Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean Slatina doar 65 de măști și 15 litri de soluție dezinfectantă, alături de pliante informative legate de COVID 19. Toate celelalte cheltuieli cu materialele de protecție, substanțele biocide și amenajarea laboratorului de testare pentru coronavirus au fost finanțate de Consiliul Județean Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020