Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Guvernul PNL, aberații pe sănătatea românilor
06.04.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1351

Batjocură pe sănătatea românilor! După ce au recomandat dezinfectarea străzilor ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, reprezentanții Ministerului Sănătății s-au răzgândit. Spun că nu există dovezi care să ateste spălarea și igienizarea acestor spații reduc riscul de îmbolnăvire. În tot acest timp, sute de primării din țară desfășoară astfel de acțiuni de dezinfecție, puse acum sub semnul întrebării.


De câteva săptămâni, primăriile și-au restabilit prioritățile, iar una dintre ele este igienizarea străzilor și trotuarelor. S-au primit recomandări clare de la Ministerul Sănătății în legătură cu substanțele care trebuie folosite, iar în întreaga țară administrațiile locale s-au organizat și au desfășurat acțiuni ample de dezinfecție. Parcă în bătaie de joc față de sănătatea oamenilor, Guvernul PNL s-a răzgândit și vine cu o altă variantă, total lipsită de logică.
„Nu există dovezi care să ateste eficiența dezinfectării străzilor (folosind dezinfectanți/produse de curățare, indiferent de metoda de aplicare) în combaterea COVID-19”, transmite acum, în cadrul unei campanii publice, Ministerul Sănătății.
Această ultimă precizare vine în totală contradicție cu tot ceea ce fac, de săptămâni întregi, primăriile din întreaga țară. Au mobilizat zeci de oameni și utilaje, au alocat resurse considerabile pentru achiziționarea de materiale dezinfectante, iar acum Guvernul se răzgândește și transmite că aceste acțiuni nu au utilitate. Oamenii sunt însă mulțumiți de campaniile de dezinfecție și constată că, după ce utilajele au trecut prin cartierul lor, totul este mult mai curat și, automat, riscul de îmbolnăvire este diminuat. De aceea acțiunile vor continua, în ciuda recomandărilor contradictorii lansate de guvernați.
În tot acest timp, românii, îngrijorați pentru sănătatea lor, sunt pur și simplu uluiți de astfel de decizii aberante, luate de oameni care nu știu, efectiv, pe ce lume trăiesc. Cel mai dureros este că ei sunt cei care conduc această țară, iar pe toată perioada stării de urgență, ei au putere absolută de decizie, lansând ordonanță după ordonanță și bâlbă după bâlbă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE