Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olteni la furat din TIR-uri, în Franța
18.02.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 586

Mai mulți cetățeni români, printre care și olteni, au fost săltați de autorități pentru furturi din TIR-uri, în Franța. Prejudiciul se ridică la 3.500.000 de euro. Hoții furau de la produse cosmetice, electronice și până la componente IT.


13 percheziții au avut loc, ieri, în Olt și în alte județe din țară, pentru destructurarea unei grupări specializate în furturi din TIR-uri, în Franța.
Potrivit anchetatorilor, mai mulți cetățeni români care fac parte din gruparea itinerantă de criminalitate organizată ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din autotrenuri de marfă. Prejudiciul este de aproximativ 3.500.000 de euro și constă în produse cosmetice, electronice și componente IT.

Modul de acțiune al grupului ar fi constat în identificarea societății care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului și urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar.

Șoferul experimentat s-ar fi apropiat (lipit) de autotren, unul dintre ceilalți membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop.

Doi dintre membrii rețelei au fost reținuți, pentru a fi prezentați instanței competente, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina│Cadouri de Moș Nicolae, pentru copii

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Slatina continuă tradiția de sărbători și, împreună cu Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor de la creșele și grădinițele din oraș. Micuții au primit pachete cu daruri dulci, iar, ca răsplată, au pregătit diferite activități, în spiritul sărbătorilor ce urmează. La Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina, bucuria micuților a fost fără margini, astăzi, când au văzut cadourile de la Moșul.
03 Dec 2021