Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cu moartea la volan. Șoferi cu mașini neechipate
14.02.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 13330

Informații terifiante ies la iveală după cumplitul accident, petrecut vineri, la intrarea în Slatina, unde un tânăr a murit carbonizat în mașina sa. Mulți șoferi trec indiferenți pe lângă tragediile ce au loc în trafic, nu se deranjează să ajute la salvarea unei vieți sau nu au un banal stingător de incendii. Poliția confirmă acest lucru, prin numărul mare de amenzi aplicate anul trecut.


Accidentul terifiant petrecut, vineri, la intrarea în Slatina, unde un tânăr de 22 de ani a murit carbonizat în mașina sa, scoate la iveală o realitate cruntă. Mii de șoferi nu au o trusă de prim ajutor, un extinctor sau un triunghi. Iar și mai grav, în multe cazuri, aceste lipsuri sunt completate de indiferența multor conducători auto. Așa s-a întâmplat și vineri, când tânărul Iulian Marcu a ars în mașina sa, în drum spre serviciu. S-a izbit de stâlpul arcului ornamental de la intrarea în oraș, iar după impact, mașina a luat foc. Din zecile de autoturisme care au trecut pe acolo, până ca echipele de intervenție să ajungă, iar traficul să fie oprit, doar câțiva șoferi au încercat să îl salveze pe șofer, care era prins sub motorul mașinii. Iată ce a scris pe interent unul dintre aceștia:
„Au trecut probabil peste 100 de mașini, poate exagerez, nu am stat să număr, dar, ce credeți? Am strâns maxim 15 stingătoare…. Voi, cei care nu aveți în dotare acest banal recipient metalic umplut cu spumă sau pulbere, care costă maxim 50 de lei, să vă cumpărați! Și nu de frica unei amenzi, ci puteți salva o viață….“, este mesajul trimis pe Grupul Info Trafic, de unul dintre șoferii care au încercat să îl salveze pe Iulian.
Sunt oameni lipsiți de empatie cei care nu au oprit. Ar trebui să se gândească la faptul că oricui i se poate întâmpla așa ceva, au spus, astăzi, câțiva șoferi în trafic.
Reprezentanții ISU Olt spun că, la sosirea echipajelor la locul accidentului, mașina era cuprinsă de flăcări.
Iar Poliția confirmă că foarte mulți șoferi nu au o trusă medicală, un triunghi sau un extinctor. Anul trecut, mii de conducători auto au fost amendați pentru neasigurarea mașinilor cu astfel de elemente salvatoare.
Tânărul din Valea Mare plecase la serviciu, în Slatina. Cu doar câteva minute înainte de accident, vorbise la telefon cu sora sa. Nu ar fi avut viteză foarte mare, spun polițiștii, întrucât conducea o mașină destul de veche. A pierdut controlul volanului, a mers prin șanț 35 de metri și a lovit stâlpul din beton. Varianta pe care merg acum anchetatorii este aceea că băiatul ar fi fost distras de telefonul mobil în timpul condusului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare. Oamenii legii continuă ancheta în acest caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024