Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Afectați de temperaturile caniculare
31.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 189

O nouă zi cu arșiță, în județul Olt. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru astăzi cod galben de caniculă, cu temperaturi cuprinse între 35 și 38 de grade Celsius, la umbră. La soare, însă, aerul devine irespirabil, iar autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evite deplasările după orele prânzului. La Slatina, angajații Direcției de Asistență Socială au amplasat puncte de prim-ajutor, pentru a veni în sprijinul cetățenilor.


Județul Olt s-a aflat astăzi sub cod galben de caniculă. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile au fost cuprinse între 35 și 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități. Căldura sufocantă s-a resimțit și la Slatina. Mulți oameni, mai ales cei cu probleme de sănătate, au suportat cu greu temperaturile ridicate.

Unii chiar au avut nevoie de asistență și au mers la punctele de prim-ajutor, amplasate de Direcției de Asistență Socială Slatina, în cele mai aglomerate zone ale orașului. Un astfel de punct funcționează și la Fântâna Speranței, unde, în ultimele trei zile, mai multe persoane au cerut asistență medicală.
Fiecare cetățean care are nevoie de servicii de prim-ajutor va fi atent monitorizat de asistenții medicali până în momentul în care va putea pleca în siguranță, sau, după caz, până la sosirea echipajelor medicale de urgență. Slătinenii spun că aceste puncte sunt de mare ajutor.
Cele trei puncte de prim-ajutor se află amplasate: în zona Poștei, lângă Fântâna Speranței, pe Bulevardul A.I. Cuza, lângă sediul Poliției Rutiere și în Piața Zahana. Ele vor fi deschise în zilele în care există un cod de temperaturi extreme în vigoare, în intervalul orar 10 – 18, în zilele lucrătoare și 10 – 14 sâmbăta. 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020