Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu
24.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 186

Astăzi s-a împlinit un an de când Alexandra Măceșanu a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, din apropierea liceului la care fata învăța. În loc să o ducă acasă, în comuna Dobrosloveni, a răpit-o, a ucis-o și i-a ars trupul. ADN-ul fetei a fost descoperit în butoiul din curtea bărbatului din Caracal, unde acesta a incendiat cadavrul.


24 iulie 2019. Adică în urmă cu fix un an. Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, dispare chiar din apropierea Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” Caracal. Plecase de la meditație și voia să ajungă acasă. S-a urcat într-o mașină de ocazie condusă de Gheorghe Dincă, fără să știe însă că acest lucru o va costa viața. A dispărut din acel moment pentru totdeauna. Bărbatul a răpit-o, a sechestrat-o, a violat-o și a ucis-o. I-a ars trupul într-un butoi din curtea locuinței sale. Tragedia a zguduit întreaga țară, mai ales că, a doua zi după dispariție, tânăra apucase să sune la 112 și să anunțe că este răpită. A anunțat degeaba, însă. Poliția nu a reușit să o găsească la timp.
După acest apel, Alexandra a mai revenit de încă 2 ori cu telefon și a implorat poliția să ajungă mai repede la ea, pentru că se teme că o va omorî.
Acestea au fost ultimele cuvinte ale Alexandrei. Este momentul când se presupune că Dincă ar fi descoperit că a vorbit la telefon și a ucis-o.
Anchetatorii au găsit resturile corpului ce a fost ars într-un butoi din curtea casei lui Gheorghe Dincă. Au urmat apoi luni de căutări și scotociri, atât la casa groazei, din Caracal, dar și în zone din apropiere, după ce anchetatorii au descoperit că Dincă ar fi ucis-o și pe Luiza Melencu, o tânără din comuna doljeană Dioști, care a dispărut pe 14 aprilie 2019 tot în Caracal, unde a mers pentru a scoate bani de la un ATM.
Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două, însă ulterior și-a schimbat declarațiile.
Anchetatorii au stabilit apoi că Dincă a avut și un complice: pe Ștefan Risipițeanu, care ar fi violat-o pe una dintre fete.
Dosarul a ajuns în cele din urmă la Tribunalul Olt, unde cei doi au fost trimiși în judecată.
Gheorghe Dincă este judecat în stare de arest preventiv pentru 8 infracțiuni – trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni, iar Ștefan Risipițeanu este acuzat pentru viol.
Familiile celor două fete cred că acestea nu au fost omorâte și că Gheorghe Dincă nu spune ce a făcut cu ele.


 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020