Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Valuri de braconieri pe râul Olt
13.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 792

Deși este prohibiție, braconierii nu țin cont de acest lucru și continuă să pescuiască ilegal, atât ziua, cât și noaptea, pe râul Olt. La fiecare acțiune desfășurată, jandarmii îi prind, le întocmesc dosare penale și le confiscă uneltele de pescuit. Braconierii nu se lasă, însă. Se întorc pe malul apei și continuă să prindă pește, pe care îl vând apoi în diferite locuri. Numai în ultimele două săptămâni, șase braconieri au fost prinși de oamenii legii, în județul Olt.


Braconajul nu dispare nici în perioada de prohibiție. Mai mulți bărbați din județul Olt au fost prinși de jandarmi, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unor ambarcațiuni pneumatice improvizate. La Verguleasa, cinci braconieri au fost prinși de jandarmii olteni, în timpul unei ample acțiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe râul Olt.
Și în localitatea Mărgheni a fost prins un bărbat care încerca să pescuiască în scop comercial cu unelte de tip setcă, interzise de lege. În ambele cazuri, ustensilele de pescuit au fost confiscate, iar cei șase braconieri s-au ales cu dosare penale.
Reprezentantul Jandarmeriei Olt anunță că vor continua controalele în această perioadă de prohibiție, iar cei care nu respectă legea, vor răspunde penal.
Săptămânal, Jandarmeria Olt, împreună cu alte instituții, desfășoară controale pe râul Olt, în căutarea braconierilor. Aceste acțiuni au scopul de a preveni și combate braconajul piscicol.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE