Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oamenii legii, în stradă pentru slătineni
24.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4264

A fost prima noapte cu restricții de circulație și la Slatina. Poliția și Jandarmeria au ieșit pe străzi și i-au verificat pe toți cei aflați în trafic, după ora 22. Prin mesaje directe sau cu ajutorul megafoanelor, oamenii legii i-au sfătuit pe toți să rămână în casă și să iasă doar în cazul situațiilor de urgență. Au fost aplicate 49 de amenzi, în valoare de 28.500 lei.


„Stați în casă pentru noi, noi stăm în stradă pentru dumneavoastră“! „Vă deplasați doar în caz de strică necesitate și urgență“! Acesta a fost mesajul ferm al forțelor de ordine transmis, seara trecută, la Slatina, și în toată țara, când a avut loc prima acțiune de control privind restricțiile de circulație după ora 22. Echipajele Poliției și cele ale Jandarmeriei au blocat intersecția de la CEC din municipiul Slatina. Taxiuri, pietoni, autoturisme, autobuze, toți cei aflați în trafic au fost opriți, verificați și avertizați că vor răspunde în fața legii, dacă nu au o urgență și nu dețin asupra lor o declarație pe propria răspundere privind motivul deplasării.
Nu toate persoanele aflate în trafic, aseară, aveau motiv urgent de deplasare. Unii nu aveau adeverință și nici de ce să iasă din casă la ora respectivă. Acțiunea a fost coordonată de conducerea Poliției Olt. În imagini a fost surprins adjunctul IPJ, comisarul-șef Cristian Rădoi, care îi explică unui șofer că riscă răspunderea penală.
Echipajele de intervenție au mers apoi pe străzi, în cartiere, în cât mai multe zone din Slatina, pentru a-i informa pe oameni cu privire la regulile care au intrat în vigoare începând de aseară.
Potrivit noilor restricții privind circulația pe drumurile publice, sunt reguli care trebuie respectate noaptea, dar și pe timpul zilei.
Dacă pe timpul zilei, vorbim momentan doar de recomandări, pe timp de noapte încălcarea acestora se pedepsește.

Atenție, amenzile pentru cei care ies din casă fără un motiv întemeiat sunt cuprinse între 100 și 5.000 de lei. Toate aceste prevederi puse în aplicare de oamenii legii au fost valabile de aseară, de la ora 22.00 și până în data de 25 martie. Începând cu această dată, respectiv 25 martie 2020, intră în vigoare o nouă ordonanță militară, a treia de la începutul Stării de Urgență, care interzice deplasările inclusiv în timpul zilei, cu excepția cazurilor invocate în documentul respectiv.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020