Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Să curgă vinul și glumele, la olteni!
20.09.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1443

Cine a mai pomenit petrecere oltenească fără vin și lăutari? Și-au spus organizatorii Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii” și au instalat un butoi cu vin nou, dar și cu glume și bancuri în Parcul Tineretului. Tot aici s-au împărțit funcții și responsabilități, s-au servit pâine în țest și pui la grătar, iar meșterii populari și-au prezentat obiectele valoroase care i-au făcut cunoscuți în lumea întreagă.


De la Podul Olt, festivalul s-a mutat cu surle și trâmbițe în parcul Tineretului. Aici, toți cei prezenți au scos dintr-o paporniță ecusoane cu iresponsabilități și s-au pus pe râs.
Au admirat statuile vivante și s-au bucurat apoi de într-un decor autentic, ce demonstrează că oltenii nu sunt doar oameni veseli, ci și meșteri buni. Iile de Cezieni, ceramica de Oboga sau cojoacele de Vădastra au fost vedetele Târgului meșterilor populari, deschis de astăzi și până duminică seara.
Pricepute de li s-a dus vestea în lumea largă, oltencele au pus țestul, au frământat și au copt pâine, au tăiat puiul și l-au fript, ca să îi primească așa cum se cuvine pe invitați.
Alaiul s-a oprit apoi „La Cățaua Leșinată”, unde s-a dat cep butoiului cu vin și glume:
Mustul proaspăt, stors de fete în straie populare, a fost oferit tuturor celor care au vrut să se veselească alături de olteni.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020