Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lupte între daci și romani, la Dobrosloveni
23.08.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 155

După demonstrațiile spectaculoase de la Caracal, menite să atragă cât mai mulți vizitatori, Primăria Dobrosloveni a organizat astăzi o conferință de deschidere oficială a festivalului roman. Partenerii bulgari, dar și iubitori de cultură și istorie au fost alături de organizatori la acest eveniment. Între timp, în satul Reșca, cunoscut pentru vestigiile istorice descoperite aici, dacii și romanii se pregăteau de luptă.


Pasiune față de istoria locurilor, determinare și parteneri de nădejde au fost la baza unei inițiative inedite, devenitE astăzi RomulaFest. Împreună cu Primăria Mezdra, din Bulgaria, autoritățile din Dobrosloveni au anunțat astăzi, oficial, debutul primei ediții a festivalului roman care se desfășoară la Reșca. Este satul în care s-au descoperit dovezi extrem de valoroase ale existenței romane pe acest teritoriu, iar primarul Gheorghe Tudorașcu a mărturisit că s-a simțit dator să reînvie istoria locului.
Un festival similar va avea loc în perioada următoare și în localitatea Mezdra, din Bulgaria. Primarul orașului a fost alături de autoritățile din Olt, la deschiderea de astăzi.

Directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică, și-a exprimat aprecierea față de implicarea autorităților din Dobrosloveni în organizarea festivalului.
În timp ce organizatorii făceau prezentarea evenimentului, în satul istoric Reșca, din Dobrosloveni, trupe de daci și romani își instalau taberele de luptă. Fie că voiau să le arate oamenilor armele sau portul, fie că prezentau tehnici de lucru din antichitate, cei care jucau rolurile strămoșilor noștri ofereau publicului informații prețioase.

La RomulaFest sunt prezenți și meșterii populari valoroși ai Oltului, cu ceramică de Vădastra sau Oboga, cunoscutele cojoace oltenești sau vestitele ii de Cezieni. Atelierele festivalului sunt deschise până duminică, la ora 15.30, când este programată și ultima confruntare dintre daci și romani, în tabăra de la Reșca.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE