Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A început RomulaFest
23.08.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 157

Primăria Dobrosloveni desfășoară, în această perioadă, RomulaFest, un festival roman, care își propune să reînvie istoria, tehnicile de luptă și modul de viață al strămoșilor noștri. Este primul eveniment de acest gen organizat în România de o primărie din mediul rural, iar inițiativa autorităților locale s-a bucurat de aprecierea unor oameni de cultură importanți.


RomulaFest, primul festival medieval organizat de o localitate rurală din România, Primăria Dobrosloveni, a început aseară. Cu torțe în mână, trupele de daci și romani i-au invitat de oamenii locului la festival. Demonstrația a avut loc în fața Primăriei Caracal, scopul fiind a acela de a atrage cât mai mulți vizitatori la festivalul din comuna vecină.
În fața publicului au fost aduși inclusivi câini de luptă dresați, care s-au împrietenit cu cei mici.
Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, promotorul acestui festival, i-a invitat pe toți cei pasionați de istorie să ia parte la activitățile festivalului. De astăzi și până duminică după-amiază se desfășoară ateliere, dar și lupte demonstrative între daci și romani, în satul istoric Reșca din Dobrosloveni.
Festivalul a fost bine primit de olteni, care au admirat încă de aseară luptele dintre daci și romani, dar și armele și portul din antichitate. Pentru copii a fost o lecție valoroasă de istorie.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019