Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Știință și inovație la „Zilele Medicale Slătinene”
13.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 248

Invitați speciali, medici renumiți, lucrări ștințifice excepționale. Astăzi au început „Zilele Medicale Slătinene“, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, care este organizat de Spitalul Slatina și Consiliul Județean Olt. Medici slătineni, dar și specialiști veniți de la clinici mari din Craiova și București, au prezentat cazuri de pacienți tratați cu succes, dar și noi tehnici de tratament și intervenții chirurgicale inovative.


Astăzi a avut loc prima parte a „Zilelor Medicale Slătinene“, un eveniment marcant pentru lumea medicală din județul Olt. În sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ s-au reunit zeci de medici, asistente, reprezetanți ai autorităților locale, dar și specialiști veniți de la Clinici din Craiova și București, pentru a prezenta cazuri tratate cu succes în spitalele la care lucrează. La ediția de anul acesta, complexitatea lucrărilor prezentate de medicii partcipanți a fost una mai mare, față de cea din 2018. Ceea ce înseamnă că spitalul și medicii care zilnic salvează vieți aici, evoluează de la an la an, spune managerul Cătălin Rotea.
1,8 milioane de lei au fost investite anul trecut în confortul pacienților, 8,5 milioane de lei în echipamente medicale, iar 9 milioane de lei, în infrastructură. Iar investițiile vor continua.
Printre invitați s-a aflat și Wolfgang Meier, CEO Pirelli Tyres România, companie care de 11 ani colaborează cu Spitalul din Slatina. El a felicitat conducerea unității, pe medicii care lucrează aici, dar și autoritățile care investesc în permanență în unitatea medicală.
Până în 2021, Spitalul Slatina va continua să se modernizeze și va deveni un spital cu adevărat european.
Mâine, în cea de-a doua parte a „Zilelor Medicale Slătinene“, alți medici vor expune lucrări ștințifice de o importanță deosebită. Printre ei se va afla și conferențiarul Șerban Berteșteanu, de la Spitalul Clinic Colțea din Capitală.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019