Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt
15.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1761

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.


Cazul Nadăș, din nou în instanță, la Tribunalul Olt. Sătenii au venit astăzi la judecarea contestației în anulare pe care au formulat-o, după ce tot Tribunalul Olt a dat câștig de cauză familiei Colțeu, care a moștenit aproape toată localitatea. Oamenii speră ca, de data aceasta, instanța să ia în calcul testamentul fals, prin care această familie a fost împroprietărită cu satul lor.
Tinerii din Nadăș spun că acolo sunt familiile lor și nu au unde să meargă, dacă judecătorii vor stabili că trebuie să plece din sat.
În 2006, sătenii din Nadăș și-au pierdut întreaga localitate, iar casele și terenurile lor au ajuns în proprietatea familiei Colțeu. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care această familie a moștenit satul Nadăș a fost unul fals. Dosarul a ajuns la Judecătoria Balș, care în 2017 le-a dat câștig de cauză cetățenilor, iar aceștia își recuperaseră tot satul. Familia respectivă a formulat recurs, dosarul ajungând la Tribunalul Olt. Aici a câștigat familia Colțeu. Pronunțarea care ar fi trebuit să aibă loc, astăzi, privind judecarea contestației în anulare formulată de localnici, a fost amânată pentru data de 22 mai.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019