Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ancheta radiografiilor, la Spitalul Slatina
12.03.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1195

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce 140 de radiografii ale pacienților au fost găsite în vestiarele a trei medici de la Secția Ortopedie. Cei trei ortopezi riscă desfacerea contractului de muncă și sunt cercetați penal de poliție.


Scandal cu radiografiile unor pacienți la Spitalul Județean de Urgență Slatina. O comisie dispusă de conducerea unității medicale a efectuat, ieri, un control pe Secția Ortopedie, verificând vestiarele mai multor medici. Totul s-a petrecut după ce Inspectoratul de Poliție Județean Olt a solicitat radiografia unui pacient, rănit într-un accident de circulație. Pentru că filmul radiologic nu a mai fost găsit, conducerea spitalului a intrat la bănuieli și a dispus control pe secția respectivă. 140 de radiografii au fost descoperite în vestiarele a trei medici.
Inițial, medicii acuzați nu au putut explica această situație, spune conducerea Spitalului Slatina.
Doi dintre medicii ortopezi acuzați, Ștefan Radu Jidovin și Ion Grămăticu, consideră că nu au greșit cu nimic.
Cel de-al treilea medic acuzat, Katta Mohammed, cel care ieri a sunat la 112, după ce comisia de anchetă i-a deschis vestiarul, a refuzat să vorbească despre această situație. A răspuns totuși la telefon și a spus că s-a grăbit atunci când a anunțat Poliția.
În urma apelului telephonic la 112, Poliția a mers la Spitalul Slatina și a deschis o anchetă.
Directorul medical al spitalului susține că radiografiile nu aveau ce să caute în vestiarele medicilor. Pentru fapta lor, aceștia riscă să fie dați afară din spital.
Cele două anchete, cea a Poliției și cea dispusă de conducerea Spitalului Slatina, urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu radiografia dispărută și dacă cei trei medici au procedat corect păstrând filmele radiologice în vestiare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE