Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rotary Slatina luptă împotriva cancerului mamar
24.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 20792

Clubul Rotary Slatina desfășoară un proiect pentru efectuarea de mamografii gratuite pentru femeile trecute de 45 de ani, din mediul rural. Ieri au fost testate primele oltence, la clinica unui membru al clubului. Proiectul demarat de Rotary are ca scop descoperirea precoce a neoplasmului mamar, o boală care omoară anual mii de femei din România.Clubul Rotary Slatina susține lupta pentru prevenirea cancerului de sân. În cadrul acestui program, sute de femei din județul Olt vor fi investigate gratuit, pentru depistarea precoce a acestei maladii. Testarea a început de ieri și va continua pe parcursul anului.
Procedura de investigare durează câteva minute, iar pacienta pleacă acasă cu rezultatul mamografiei.
Deși este trecută de 70 de ani, o doamnă din comuna Verguleasa ne spune că este pentru prima dată când face o mamografie. Iar în situația ei sunt multe alte femei.
Din cele 12 femei investigate ieri, două au primit recomandarea de investigații suplimentare, pentru stabilirea unui diagnostic clar. Clubul Rotary a organizat un bal caritabil pentru strângerea fondurilor necesare realizării acestor mamografii. În anii trecuți, membrii clubului au susținut copiii talentați, s-au implicat în mai multe programe sociale și au donat aparatură modernă pentru Secția Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020