Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rotary Slatina luptă împotriva cancerului mamar
24.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 24868

Clubul Rotary Slatina desfășoară un proiect pentru efectuarea de mamografii gratuite pentru femeile trecute de 45 de ani, din mediul rural. Ieri au fost testate primele oltence, la clinica unui membru al clubului. Proiectul demarat de Rotary are ca scop descoperirea precoce a neoplasmului mamar, o boală care omoară anual mii de femei din România.Clubul Rotary Slatina susține lupta pentru prevenirea cancerului de sân. În cadrul acestui program, sute de femei din județul Olt vor fi investigate gratuit, pentru depistarea precoce a acestei maladii. Testarea a început de ieri și va continua pe parcursul anului.
Procedura de investigare durează câteva minute, iar pacienta pleacă acasă cu rezultatul mamografiei.
Deși este trecută de 70 de ani, o doamnă din comuna Verguleasa ne spune că este pentru prima dată când face o mamografie. Iar în situația ei sunt multe alte femei.
Din cele 12 femei investigate ieri, două au primit recomandarea de investigații suplimentare, pentru stabilirea unui diagnostic clar. Clubul Rotary a organizat un bal caritabil pentru strângerea fondurilor necesare realizării acestor mamografii. În anii trecuți, membrii clubului au susținut copiii talentați, s-au implicat în mai multe programe sociale și au donat aparatură modernă pentru Secția Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE