Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Simulare BAC│Cauzele unui dezastru
06.04.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 136

Promovabilitatea la simularea de BAC este în cădere liberă. Astăzi, doar 4 din 10 copii din Olt ar reuși să promoveze acest examen. Psihologii pun aceste rezultate slabe pe seama pandemiei și a situației haotice cu care se confruntă sistemul de învățământ.


Dacă mâine s-ar susține examenul național de Bacalaureat, doar 42% dintre elevii olteni ar reuși să-l promoveze cu cel puțin nota 5. Acesta este efectul unui sistem de educație zdruncinat de scenarii pe culori și de o școală online ineficientă. Psihologii spun că lipsa de predictibilitate este una dintre cele mai mari cauze ale rezultatelor obținute la simulare.
Chiar dacă prelungirea vacanței de primăvară reduce riscul de infectare în rândul elevilor, măsura ar putea avea efecte negative asupra actului educațional.
Noile modificări ale calendarului școlar din acest an nu au afectat datele de susținere a examenului de Bacalaureat. Pentru elevii claselor a XII –a și a XIII –a, emoțiile celui mai important test al vieții vor începe pe 28 iunie, cu proba la limba și literatura română și se va încheia pe 30 iunie cu proba la alegere a specializării.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE