Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puțini copii cu ADHD
03.12.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 151

Când spunem „ADHD” ne imaginăm, de obicei, acel copil excesiv de hiperactiv, care se cațără peste tot, vorbește neîntrebat și nu poate rămâne în sarcină mai mult de câteva minute. Specialiștii recunosc faptul că această afecțiune este greu de diagnosticat, iar procesul de evaluare este lung și minuțios. Din fericire, numărul cazurilor de ADHD în rândul copiilor din județul Olt a scăzut semnificativ în ultimii ani.


Orice copil poate fi, în anumite momente, hiperactiv, impulsiv sau neatent fără a însemna că suferă de ADHD. Totuși, există anumite simptome cheie care ne pot indica faptul că energia excesivă este, de fapt, o afecțiune nervoasă. Specialiștii în domeniu spun că cei predispuși la această boală sunt copiii care nu se pot concentra mai mult de 1-2 minute și care au schimbări spontane de temperament.
Vestea bună este aceea că afecțiunea denumită ADHD nu persistă toată viață. Psihologii spun că, odată cu creșterea în vârstă, efectele încep să dispară de la sine, devenind adulți în toată firea.
La nivelul județului Olt, numărul de cazuri de ADHD a scăzut semnificativ, arată statisticile celor de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE