Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Orele online, cu declarație pe proprie răspundere
25.11.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 166

Educația online se împiedică de o simplă hârtie. Elevii, părinții și cadrele didactice trebuie să completeze în această perioadă o declarație pe proprie răspundere pentru protecția datelor cu caracter personal. Declarația devine o simplă coală scrisă, întrucât completarea ei nu este obligatorie.


Orele online nu sunt atât de simple pe cât par. Chiar dacă totul se face la distanță, în fața unui calculator, laptop sau telefon, actul educațional se împiedică de o coală A4. De la începutul lunii septembrie, părinții, elevii și cadrele didactice au fost puși să completeze o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să nu înregistreze sau fotografieze orele de curs desfășurate în mediul online.
Unitățile de învățământ s-au mobilizat și i-au informat atât pe părinți, cât și pe elevi și profesori că trebuie să aducă la secretariatul școlii o declarație pe proprie răspundere completată. O hârtie, inutilă, spun unii. Protecția datelor cu caracter personal este protejată atât de Codul Penal, cât și de regulamentele de ordine și funcționare a fiecărei instituții de învățământ în parte.
Paradoxul apare chiar în ordonanța de urgență care reglementează aceste aspecte. Actul normativ stipulează doar faptul că factorii implicați în actul educațional nu au voie să filmeze sau să fotografieze orele de curs desfășurate în mediul online, dar nu se specifică și caracterul obligatoriu al declarației pe proprie răspundere.
În acest moment, toate unitățile de învățământ din județul Olt funcționează după scenariul roșu, până în data de 9 decembrie. Dacă nu se va mai reglementa nimic la nivel național, școlile vor funcționa după scenariul fiecărei localități în parte.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE