Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│ Școli închise, elevi mutați în online
09.11.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 516

Carantina parțială a închis, de astăzi, toate școlile din țară. Orele de curs se desfășoară exclusiv în mediul online, pe tabletă, pe telefon sau pe laptop. La nivelul județului Olt, peste 7.000 de elevi nu beneficiază de aceste device-uri, de internet sau, mai rău, de electricitate, iar unitățile de învățământ încearcă diverse soluții alternative.


Sistemul de învățământ a primit astăzi o nouă lovitură. Toate școlile din județul Olt vor fi închise timp de 30 de zile, iar toate activitățile se vor desfășura exclusiv în mediul online. Atât orele de curs, cât și programele „After school” de tip „față în față” se vor face pe tabletă, telefon sau laptop.
Majoritatea unităților de învățământ au luat măsuri încă din perioada stării de urgență, astfel că, infrastructura online nu mai reprezintă o problemă atât de mare. La Slatina, majoritatea copiilor beneficiază de un device modern care să le permită participarea la orele online.
În județul Olt, aproximativ 7.000 de elevi nu dispun de tehnologie, de internet sau de electricitate. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, pentru aceste cazuri se caută soluții alternative particulare, astfel încât, toți copiii să aibă dreptul la educație.
Situația critică cu care școlile se confruntă în aceste momente a alertat toate autoritățile competente. Potrivit reprezentaților Ministerului Educației, se încearcă o grăbire a procesului de achiziție a tabletelor, astfel încât, până la începutul lunii decembrie, copiii să intre deja în posesia acestora.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE