Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Învățământul dual, un succes și în pandemie
29.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 101

Învățământul profesional dual se confruntă cu o situație cu totul nouă. Practica se desfășoară în mod diferit. Unii agenți economici au decis să îi primească în continuare pe elevi, însă alte companii au vrut să vină ele la școală, în atelierele de practică ale unităților de învățământ.


Pandemia de coronavirus a schimbat din temelie modul de desfășurare al învățământului profesional dual. Elevii ar trebui, în mod normal, să meargă fizic la agenții economici pentru a desfășura orele de practică. Realitatea, însă, arată faptul că unele fabrici au hotărât să nu îi mai cheme pe copii în halele de lucru, ci să aducă tutorii de practică în atelierele școlare.

Acolo unde copiii sunt primiți în fabrici pentru a face orele de practică, agentul economic este cel care asigură materialele de protecție.

În această vară, prima generație de învățământ profesional dual și-a finalizat studiile. Rezultatul a fost unul îmbucurător: mai mult de jumătate dintre absolvenți au reușit să se angajeze imediat după terminarea acestei forme de învățământ.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE