Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vin tabletele pentru elevi
21.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 2883

Târziu, dar util. Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat faptul că se va începe distribuirea a peste 7.200 de tablete pentru elevii din județ. Pentru a evita dubla finanțare, acolo unde primăriile au acționat mai repede, inspectoratul nu va oferi aceste device-uri.


În contextul pandemiei de coronavirus care a închis deja foarte multe clase de elevi, tabletele au devenit un accesoriu indisponibil pentru buna desfășurare a cursurilor online. În mai multe localități din județul Olt, autoritățile locale au achiziționat deja aceste device-uri pentru copii. La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, proiectul de modernizare și digitalizare a actului educațional, demarat cu ajutorul Primăriei Municipiului Slatina, a început încă din 2019.
Copiii spun că aceste tablete au fost de mare folos în perioada în care au făcut orele în mediul online. Utilitatea și calitatea lor este apreciată, singurul inconvenient fiind legat de conexiunea la internet, care, uneori, era destul de greoaie.
Și reprezentanții Ministerului Educației au lansat această idee, încă din vară. Numai că proiectul lor s-a încurcat în centralizări și în achiziții eșuate. Totuși, vestea bună este că tablete urmează a fi date. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în județul Olt vor fi distribuite aproximativ 7.200 de tablete, tuturor elevilor din medii defavorizate și care nu au primit până acum un astfel de device.
La Slatina, unitățile de învățământ au ales să meargă la braț cu autoritățile locale. Primăria Slatina a demarat deja un proiect pe fonduri europene, prin care dorește să le ofere tuturor elevilor din oraș, câte o tabletă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE