Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spor de risc pentru dascăli
15.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1757

Spor de risc pentru profesori pe timp de pandemie. Aceasta este ultima inițiativă legislativă a parlamentarilor PSD, care susțin că, până acum, cadrele didactice au fost uitate de Guvern. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților cu majoritate de voturi și se așteaptă promulgarea de către Președintele României.


Parlamentarii Partidului Social Democrat sunt inițiatorii unui proiect de lege care face referire la acordarea unui stimulent financiar pentru cadrele didactice și pentru personalul auxiliar din școli. Potrivit deputatului PSD Olt, Marius Iancu, această inițiativă trebuia adoptată mai demult, întrucât, cadrele didactice, ca și medicii, se află în prima linie în această perioadă pandemică.
Sporul de risc ar urma să fie de 2.000 de lei pentru profesori și 1.500 pentru personalul auxiliar. Un pic cam mult, spun slătinenii. Ei sunt de acord cu această inițiativă, însă, stimulentul financiar ar trebui să fie acordat după merit.
Proiectul legislativ a trecut marți de Camera Deputaților cu majoritate de voturi. Singurii parlamentari care nu au fost pentru adoptarea actului normativ au fost parlamentarii liberali. Legea se află, în acest moment pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE