Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Practica în liceu, cu masca pe față
14.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 212

Fie că desfășoară orele de practică la agenții economici sau la școală, elevii trebuie să respecte regulile de protecție impuse. La Liceul Tehnologic „Alexe Marin”, tinerii trebuie să poarte în permanență masca pe față. Încă nu s-au obișnuit cu ea, însă, spun ei, trebuie să se adapteze condițiilor pandemice actuale.


Toți elevii care învață la un liceu cu profil tehnologic au în programa școlară ore de instruire practică. Liceul Tehnologic „Alexe Marin” funcționează în scenariu galben, adică în sistem hibrid. Cei care vin fizic la școală stau în permanență cu masca pe față, chiar și la orele de practică.
Chiar și cadrele didactice recunosc faptul că pandemia a dat peste cap întregul sistem de învățământ. Măsurile de protecție impuse nu mai permit lucrul în echipă și trebuie să fie în permanență atente să păstreze distanța între ei de cel puțin 1 metru.
Elevii sunt cei mai afectați de aceste măsuri. Masca le pune dificultăți de respirație, uneori, însă nu au voie să o dea jos nici măcar o clipă. Singurele momente când se pot bucura de aer proaspăt sunt în pauză, afară, atunci când purtatul măștii nu este obligatoriu.
Pandemia de coronavirus a afectat și clasele de învățământ profesional dual. La nivelul județului Olt, puțini agenți economici au fost dispuși să mai primească elevi în societățile lor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE