Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Școala încearcă să revină la normal
13.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 187

Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din Slatina funcționează pe scenariul verde, cu toți copiii la școală. Până acum, clasele cu număr mare de copii erau împărțite pe grupe, însă, de astăzi, cu toții au venit la școală, în același timp. De asemenea, școala a achiziționat mai multe camere video performante, pentru a-i ajuta pe cei care învață de acasă să participe mult mai activ la orele de curs.


Învățământul oltean începe să se adapteze noilor condiții impuse de pandemia de coronavirus. Școlile funcționează în diferite scenarii sau în schimburi, lucruri care îi afectează pe copii. La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, conducerea unității, alături de Primăria Slatina, au achiziționat mai multe separatoare din plexiglas, astfel încât toți elevii să fie în același timp în bănci.
Copiilor care au un grad de îmbolnăvire ridicat sau care au în familie persoane cu probleme de sănătate, legea le-a permis să facă orele de curs de acasă. De aceea, școala a achiziționat camere audio-video pentru toate clasele pentru ca elevii care sunt în această situație să aibă parte de un învățământ de calitate.
Am discutat și cu unul dintre acești elevi. Este atent la tot ceea ce se întâmplă în clasă și, spune el, diferența nu este chiar atât de mare.
În acest moment, Primăria Slatina, lucrează alături de școli pentru implementarea a două proiecte pe fonduri europene. Primul vizează dotarea unităților de învățământ cu tablete și aparatură IT modernă, iar cel de-al doilea are ca obiectiv asigurarea stocurilor de măști de protecție și materiale dezinfectante pentru copii și profesori.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE