Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
La școală, ca la semafor!
11.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 3527

Săptămâna și cazul. În școlile din Olt apar mereu elevi sau de profesori depistați pozitiv, fapt care îi obligă pe directori să schimbe scenariul de funcționare. Cu toate acestea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt au monitorizat fiecare caz în parte și spun că riscul de îmbolnăvire în incinta școlilor este zero.


Sistemul de învățământ din județul Olt este din ce în ce mai afectat de pandemia de coronavirus. În fiecare săptămână apar noi cazuri de profesori sau de elevi care sunt depistați pozitiv. Situația este una specială, întrucât, în școlile oltene, mai multe clase au fost mutate în online. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în ultima săptămână, în mai multe unități de învățământ s-a luat măsura de închidere timp de 14 zile.
Chiar dacă în școli se iau toate măsurile de siguranță, cazurile continuă să apară. La Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Ștefan Protopopescu” au apărut primele cazuri. Copiii au contractat virusul, fie din familie, fie din exterior și din fericire, nu au intrat în contact și cu ceilalți colegi. Directorii celor două școli au decis să mute în online clasele în care au apărut cazuri.
Covid 19 a apărut și la Colegiul Național „Ion Minulescu”. După ce săptămânile trecute au fost raportate două cazuri, vineri, a fost confirmat un nou cadru didactic. Consiliul de Administrație al liceului a luat hotărârea de carantinare atât a ciclului gimnazial, cât și a celui liceal. Astfel, toți elevii claselor V-XII vor învăța timp de două săptămâni în scenariul roșu, adică exclusiv în mediul online.
Vina nu trebuie aruncată pe școli. Dezinfecțiile au loc periodic, iar echipamentele de protecție sunt asigurate de unitatea de învățământ și primărie. Din anchetele epidemiologice efectuate atât de directori, cât și de către ISJ Olt, a reieșit faptul că niciunul din cazurile confirmate până acum nu s-a produs în mediul școlar.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE