Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Școala, elevii și… pandemia
09.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4622

Tot mai multe școli din județul Olt au trecut din verde la roșu sau din galben la roșu, peste noapte. Incertitudinea modului de desfășurare a cursurilor și schimbările bruște ale scenariilor de funcționare au un impact major asupra copiilor. Potrivit reprezentanților Consiliului Elevilor, cei mai afectați sunt elevii din anii terminali, respectiv cei din clasele a VIII – a și a XII – a.


Învățământul, în acest an, arată cu totul diferit față de cum îl știm cu toții. Pentru Guvern, șlefuirea de caractere și pregătirea adulților de mâine a trecut în plan secund. Asta pentru că totul funcționează după trei scenarii, care se schimbă de la o zi la alta. Cei mai afectați de această situație sunt tot elevii, care sunt obligați să se adapteze rapid la deciziile luate de autorități.

Principiul de funcționare al acestor trei scenarii se bazează pe numărul de persoane infectate la mia de locuitori pe o săptămână. Asta înseamnă că într-o localitate sub 1.000 de locuitori, un singur caz, chiar dacă are sau nu legătură cu sistemul de învățământ, ar putea să îi bage pe elevi direct în mediul online. Potrivit președintelui Consiliului Județean al Elevilor Olt, copiii ar fi de acord cu schimbarea acestor scenarii, doar dacă eventualele cazuri ar fi în directă legătură cu școala.

Până acum, școlile din Spinei și Tătulești au fost deja închise pentru două săptămâni până în data de 5 octombrie. După aceste două evenimente, au urmat altele, la școli din Caracal și Cezieni, unde, de la scenariul verde, s-a trecut la galben sau chiar roșu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE