Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de locuri neocupate în liceele oltene
05.08.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 315

Cea de-a doua etapă de repartizare a absolvenților de gimnaziu la licee și școli profesionale s-a încheiat recent, în Olt. Însă, în mai multe licee din județ, în special în cele din mediul rural, au rămas locuri libere. Și asta din cauza faptului că mulți dintre elevii de gimnaziu nu au reușit să finalizeze cursurile acestui an școlar.


La prima etapă a repartizării computerizate, din 10 iulie, mulți absolvenți de gimnaziu nu au intrat la liceul dorit, pentru că nu au completat suficiente opțiuni în fișele de înscriere. Recent, Inspectoratul Școlar Județean Olt a finalizat a doua etapă de repartizare a viitorilor liceeni, iar toți cei nerepartizați și-au găsit o unitate de învățământ la care să-și continue studiile. La acest moment, din cauza scăderii numărului de elevi, au mai rămas zeci de locuri neocupate, în special la liceele tehnologice din mediul rural.

În cea de-a doua etapă de repartizare, au fost și elevi cu note mai mari de 7, care nu „prinseseră” un loc la școala dorită. Este și cazul unui tânăr din județ care va studia din toamnă la Colegiul Național ,,Radu Greceanu” din Slatina, în urma retragerii unui elev admis în prima etapă. O situație dificilă este la Liceul Tehnologic Tufeni. Aici s-au înscris doar 10 elevi, sub minimul prevăzut de legislație pentru înființarea unei clase, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt trebuie să decidă dacă va menține sau nu clasa. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE