Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prima generație de meseriași, gata de muncă
23.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 194

Prima generație de tineri care finalizează cursurile învățământului profesional dual este în această perioadă la masa discuțiilor cu operatorul economic formator. Liceul Tehnologic Metalurgic din Slatina este prima școală care a implementat acest concept. În acest moment, își așteaptă viitori meseriași cu trei clase noi în domenii foarte căutate pe platforma industrială a Slatinei.


Liceul Tehnologic Metalurgic este prima unitate de învățământ din județul Olt care, acum trei ani de zile, a adoptat ca formă de studiu, învățământul profesional dual. Rezultatele se văd acum, când prima generație de „meseriași autohtoni” a ieșit de pe băncile școlii. Potrivit directorului unității de învățământ, în această perioadă, sunt chemați de către operatorul economic formator la masa discuțiilor, urmând ca, după această etapă, să se semneze și contractele de angajare.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, învățământul profesional dual în județul nostru a devenit o formă de studiu populară. Dacă în primul an de implementare a acestui concept se deschidea doar o singură clasă în județ, cu 26 de locuri, acum sunt disponibile patru clase: trei la Liceul Tehnologic Metalurgic și una la Liceul Tehnic Balș.
După prima etapă de înscriere, au rămas libere 26 de locuri pentru învățământul profesional dual, dintre care 23 la Liceul Tehnologic Metalurgic și 3 la Liceul Tehnic Balș.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020