Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de profesori vor să fie titulari
20.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 824

Sute de profesori s-au înscris la concursul național de titularizare din acest an. Chiar dacă numărul de posturi libere este unul mic, cadrele didactice au aplicat pentru a prinde de anul școlar următor un post de titular la catedră. Cele mai multe solicitări au fost pentru învățământul primar și pre-primar. Examenul va avea loc pe 29 iulie, cu aceleași măsuri de protecție impuse de autoritățile centrale.


Perioada de înscriere a profesorilor la examenul național de titularizare din acest an s-a încheiat. Aproximativ 500 de cadre didactice și-au depus dosarele cu speranța că din anul școlar următor vor ocupa un post definitiv în sistemul de învățământ. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru învățământul preșcolar și primar.
Concurența este una uriașă, ținând cont de faptul că numărul de catedre titularizabile este cu mult mai mic decât numărul de candidați înscriși. Cu toate acestea, profesorii vor avea posibilitatea de a ocupa un post temporar, fiind puse la dispoziție peste 600 de posturi întregi sau fracțiuni de posturi.
Concursul național de titularizare din acest an se va desfășura pe data de 29 iulie. Inspectoratul Școlar Județean a stabilit ca examenul să fie susținut în două centre județene, respectiv Colegiul Național „Ion Minulescu” și Liceul Tehnologic Metalurgic. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, primele rezultate vor fi publicate în data de 4 august.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020