Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de profesori vor să fie titulari
19.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 916

Sute de profesori s-au înscris la concursul național de titularizare din acest an. Chiar dacă numărul de posturi libere este unul mic, cadrele didactice au aplicat pentru a prinde de anul școlar următor un post de titular la catedră. Cele mai multe solicitări au fost pentru învățământul primar și pre-primar. Examenul va avea loc pe 29 iulie, cu aceleași măsuri de protecție impuse de autoritățile centrale.


Perioada de înscriere a profesorilor la examenul național de titularizare din acest an s-a încheiat. Aproximativ 500 de cadre didactice și-au depus dosarele cu speranța că din anul școlar următor vor ocupa un post definitiv în sistemul de învățământ. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru învățământul preșcolar și primar.
Concurența este una uriașă, ținând cont de faptul că numărul de catedre titularizabile este cu mult mai mic decât numărul de candidați înscriși. Cu toate acestea, profesorii vor avea posibilitatea de a ocupa un post temporar, fiind puse la dispoziție peste 600 de posturi întregi sau fracțiuni de posturi.
Concursul național de titularizare din acest an se va desfășura pe data de 29 iulie. Inspectoratul Școlar Județean a stabilit ca examenul să fie susținut în două centre județene, respectiv Colegiul Național „Ion Minulescu” și Liceul Tehnologic Metalurgic. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, primele rezultate vor fi publicate în data de 4 august.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024