Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, sub media pe țară la BAC
30.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4102

Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat au aflat astăzi rezultatele. 58,26% este rata de promovare în județul Olt, cu aproximativ 7 procente mai mică decât anul precedent. Tinerii nu s-au înghesuit la avizierele unităților de învățământ pentru a-și vedea rezultatele, majoritatea optând pentru varianta de verificare online.


Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat. Anul acesta, a fost unul atipic, iar dacă odinioară tinerii se adunau în curtea liceului pentru a-și vedea notele afișate la avizier, acum, majoritatea au optat pentru varianta de verificare online. Au fost și tineri care au venit la școală, pentru a fi siguri că rezultatul coincide cu cel de pe site. Bucuria a fost imensă atunci când au văzut că munca lor a fost răsplătită cu note pe măsură.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din acest an este cu aproximativ 7 procente mai mică decât în 2019. Paradoxal, inspectorul școlar general se declară mulțumit de rezultatul obținut în județ. Și numărul elevilor cu media 10 a scăzut. Dacă anul trecut județul Olt avea 9 tineri cu note maxime, acum, după afișarea primelor rezultate, numărul lor a scăzut la 7.
Liceul cu cea mai mare rată de promovabilitate din Olt este Colegiul Național „Ion Minulescu”. Dintr-un total de 271 de elevi, doar 16 tineri nu au reușit să obțină o medie peste 6. Directorul unității de învățământ este, însă nemulțumit, întrucât și aici, procentul de promovabilitate a scăzut față de anii precedenți.
Tinerii care sunt nemulțumiți de notele primite, pot să depună o contestație, astăzi, între orele 16 – 20 și mâine în intervalul orar 8 – 12. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate în data de 5 iulie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE