Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Comedia, în centrul atenției la BAC
22.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1228

Astăzi a avut loc prima probă a examenului de Bacalaureat, la limba și literatura română. Cerințele au fost asemănătoare, atât pentru profilul real, cât și pentru uman, singura diferență fiind făcută la subiectul al III – lea. Elevii au ieșit încrezători și spun că masca de protecție le-a creat un mare disconfort.


Bacalaureatul din acest an a început oficial astăzi, cu proba la limba și literatura română. Subiectele I și II au fost asemănătoare, atât pentru profilul umanist, cât și pentru cel de real. Absolvenții de clasa a XII – a au avut de scris despre rolul mass-mediei în crearea unei imagini publice a unei persoane și despre perspectiva narativă a unui text la prima vedere. La ultimul subiect, comedia a fost în centrul atenției. La profilul real, tinerii au avut de prezentat particularitățile de construcție a operei, iar cei de la uman au avut de realizat caracterizarea unui personaj.
Acesta este primul examen de Bacalaureat desfășurat în condiții speciale. Elevii au trecut printr-un triaj epidemiologic atât la intrare, cât și la ieșire, și au fost obligați să poarte masca de protecție pe întreaga durata a probei. Tinerii spun că este foarte dificil să stai cu masca pe față timp de 3 ore, iar acest lucru le-a creat un adevărat disconfort fizic și psihic.
Pentru absolvenții de liceu urmează alte două probe de foc: miercuri vor susține proba obligatorie a profilului, iar joi pe cea la alegere.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020