Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Testele de antrenament, mai dificile decât BAC-ul
20.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 160

A fost publicat cel de-al șaselea set de subiecte de antrenament pentru Evaluare Națională și Bacalaureat. Elevii le lucrează în fiecare săptămână, alături de profesorii lor, în mediul online și spun că nivelul lor de dificultate este cu mult mai mare decât al celor de la BAC. Tinerii de clasa a XII – a au găsit și greșeli în aceste subiecte, ceea ce, spun ei, le amplifică sentimentul de îngrijorare pentru examenul final din vară.


În fiecare săptămână, Ministerul Educației și Cercetării publică un set de teste de antrenament a câte 5 subiecte fiecare, pentru elevii care vor susține examene în vară. Oficialii din guvern au spus că aceste modele sunt în deplină concordanță cu programa școlară în vigoare și că au același grad de dificultate ca al unui examen de Bacalaureat. Lucru total greșit, spun elevii. Tinerii de clasa a XII – a consideră că nivelul de dificultate al subiectelor propuse este mult mai ridicat față de testele care au fost date în anii anteriori. De asemenea, aceștia au descoperit și greșeli. La limba și literatura română, elevii au avut de rezolvat exerciții care nu erau prevăzute în noua programă de BAC.
Iar faptul că școlile nu au mai fost deschise i-a afectat pe elevii din anii terminali. S-au acomodat destul de greu cu mediul online, iar legătura dintre elev și profesor a fost diferită. Ei abia așteaptă să se întoarcă în băncile școlii, să își revadă colegii și să se pregătească pentru examene.

În perioada 2 - 12 iunie elevii din anii terminali vor veni din nou la școală în vederea pregătirii pentru examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Prezența la cursuri nu este însă obligatorie, dar profesorii îi încurajează pe tineri să fie conștiincioși și să participe activ, astfel încât să poată face față subiectelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE