Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultimii la utilizarea calculatorului
14.02.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 112

Potrivit datelor Eurostat, mediul rural românesc este pe ultimul loc din Uniunea Europeană la utilizarea calculatorului. Acest lucru se confirmă și în comunele oltene, unde procentul celor care folosesc tehnologia este foarte scăzut. Vârstnicii spun că nu mai au răbdare și nici nu vor să învețe să folosească un calculator sau un telefon mobil.


În mediul rural, doar 21% la sută dintre români știu să folosească un computer, potrivit unui studiu Eurostat. Rutina specifică satului românesc, preocupările și activitățile oamenilor de la țară îi țin pe majoritatea, departe de tehnologie. Acest lucru se observă în special la persoanele trecute de 50 de ani, care spun că nu au avut niciodată vreo tangență cu un calculator sau un telefon mobil modern.
Din discuțiile cu oamenii, am aflat că, în general, cei care știu să folosească un computer sau un smartphone sunt tinerii. Însă, și în cazul lor, spun cei mai în vârstă, se observă folosirea exagerată a tehnologiilor moderne.

Specialiștii spun că, într-o lume în care tehnologia se dezvoltă, competențele digitale ne-ar scuti de multe neplăceri, precum statul la coadă pentru a plăti taxele sau impozitele. În plus, studiul Eurostat scoate în evidență faptul cei care știu să folosească un computer sau un telefon inteligent sunt mai bine informați și au acces mai rapid la oferte de joburi vacante. 

calculator sondaj eurostat olt brebeni
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020