Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultimii la utilizarea calculatorului
14.02.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 174

Potrivit datelor Eurostat, mediul rural românesc este pe ultimul loc din Uniunea Europeană la utilizarea calculatorului. Acest lucru se confirmă și în comunele oltene, unde procentul celor care folosesc tehnologia este foarte scăzut. Vârstnicii spun că nu mai au răbdare și nici nu vor să învețe să folosească un calculator sau un telefon mobil.


În mediul rural, doar 21% la sută dintre români știu să folosească un computer, potrivit unui studiu Eurostat. Rutina specifică satului românesc, preocupările și activitățile oamenilor de la țară îi țin pe majoritatea, departe de tehnologie. Acest lucru se observă în special la persoanele trecute de 50 de ani, care spun că nu au avut niciodată vreo tangență cu un calculator sau un telefon mobil modern.
Din discuțiile cu oamenii, am aflat că, în general, cei care știu să folosească un computer sau un smartphone sunt tinerii. Însă, și în cazul lor, spun cei mai în vârstă, se observă folosirea exagerată a tehnologiilor moderne.

Specialiștii spun că, într-o lume în care tehnologia se dezvoltă, competențele digitale ne-ar scuti de multe neplăceri, precum statul la coadă pentru a plăti taxele sau impozitele. În plus, studiul Eurostat scoate în evidență faptul cei care știu să folosească un computer sau un telefon inteligent sunt mai bine informați și au acces mai rapid la oferte de joburi vacante. 

calculator sondaj eurostat olt brebeni
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020