Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Învățământul dual a fost șansa lor
12.02.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 374

Prima generație de elevi care au parcurs sistemul de învățământ profesional dual finalizează cursurile anul acesta. Elevii Liceului Tehnologic Metalurgic vor fi, astfel, primii specialiști care vor ieși de pe băncile școlii direct pe piața muncii. Conducerea școlii spune că mai mult de jumătate dintre absolvenți vor accepta ofertele de muncă ale agentului economic.


Liceul Tehnologic Metalurgic este un promotor important al tinerilor pe piața muncii, venind în fața elevilor cu o ofertă generoasă în materie de mecanică, electronică sau automatică. Prima generație de învățământ profesional dual se pregătește să intre pe piața muncii, asta după ce timp de 3 ani de zile, copiii au făcut practică alături de muncitorii calificați ai agentului economic.
Directorul școlii spune că toți au acumulat cunoștințe în domeniu, dar și deprinderi practice de care vor avea mare nevoie în meseria pe care și-au ales-o. De altfel, Liceul Tehnologic Metalurgic a fost prima unitate de învățământ din județ care a solicitat expres această formă de învățământ.
27 de tineri vor absolvi în vară această formă de învățământ, iar din statisticile preliminare, o bună parte dintre ei vor continua să lucreze în cadrul uzinei de aluminiu.
 

invațământ dual metalurgic primii absolvenți alro
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE