Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mii de dascăli titulari
24.01.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 1050

Peste 4.000 de profesori activează în cadrul unităților de învățământ din județul Olt, iar aproape toate disciplinele sunt acoperite cu personal didactic calificat. Cu toate acestea, există și situații în care dascălii nu au o calificare în acest sens. Reprezentanții ISJ Olt organizează în fiecare an concursuri de titularizare în vedere ocupării tuturor posturilor declarate vacante.


În acest moment, în județul Olt activează peste 4.000 de cadre didactice, dintre care aproximativ 3.600 reprezintă personal didactic titular. Cele mai multe posturi scoate la concurs în anul precedent au fost la educație fizică, informatică, învățător primar sau educator. Există, totuși, și personal didactic necalificat pentru materii precum: construcții și lucrări publice, industrie alimentară, alimentație publică și limba rromani.
Inspectoratul Școlar Județean Olt așteaptă confirmările oficiale ale unităților de învățământ cu privire la numărul de locuri pe care le vor scoate la concurs. După această etapa, reprezentanții ISJ Olt vor publica atât catedrele disponibile, cât și calendarul de depunere a dosarelor pentru concursul de titularizare.
Restrângerile de catedre au dat naștere fenomenului de mobilitate a personalului didactic în întregul județ, iar în sistem se preconizează noi disponibilizări, astfel încât, în viitor, s-ar putea ca mai muți profesori să se reorienteze.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020