Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Mii de dascăli titulari
24.01.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 1190

Peste 4.000 de profesori activează în cadrul unităților de învățământ din județul Olt, iar aproape toate disciplinele sunt acoperite cu personal didactic calificat. Cu toate acestea, există și situații în care dascălii nu au o calificare în acest sens. Reprezentanții ISJ Olt organizează în fiecare an concursuri de titularizare în vedere ocupării tuturor posturilor declarate vacante.


În acest moment, în județul Olt activează peste 4.000 de cadre didactice, dintre care aproximativ 3.600 reprezintă personal didactic titular. Cele mai multe posturi scoate la concurs în anul precedent au fost la educație fizică, informatică, învățător primar sau educator. Există, totuși, și personal didactic necalificat pentru materii precum: construcții și lucrări publice, industrie alimentară, alimentație publică și limba rromani.
Inspectoratul Școlar Județean Olt așteaptă confirmările oficiale ale unităților de învățământ cu privire la numărul de locuri pe care le vor scoate la concurs. După această etapa, reprezentanții ISJ Olt vor publica atât catedrele disponibile, cât și calendarul de depunere a dosarelor pentru concursul de titularizare.
Restrângerile de catedre au dat naștere fenomenului de mobilitate a personalului didactic în întregul județ, iar în sistem se preconizează noi disponibilizări, astfel încât, în viitor, s-ar putea ca mai muți profesori să se reorienteze.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020