Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se dezvoltă învățământul dual
17.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 350

Învățământul profesional dual este din ce în ce mai prezent în liceele tehnologice din județ. Inspectoratul județean are planuri mari cu acest proiect, mai ales că anul acesta vom vedea și rezultate. Așa se face că firmele de pe platforma industrială a județului Olt vor avea primii angajați crescuți și șlefuiți la ei acasă.


Pentru elevii care aleg să învețe o meserie, învățământul profesional dual se potrivește ca o mănușă. Încadrarea pentru anul școlar 2020-2021 are cinci clase și jumătate, iar cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic și electrician. La Slatina, ALRO și Pirelli continuă să investească în tânăra generație, fiind principalii parteneri ai formării și pregătirii profesionale încă de pe băncile liceului. Și la Balș se pare că se leagă o prietenie de durată între Liceul Tehnologic și Compania QFort, care va finanța două clase.
Agenții economici vor oferi în continuare echipamente de protecție, mese calde, dar și burse tuturor elevilor care vor urma această formă de învățământ. Acesta este primul an în care roadele se vor vedea în plan concret. Prima generație de meseriași acreditați se află la finalul studiilor, iar tinerii specialiști autohtoni se pregătesc să intre pe piața muncii.
Tinerii sunt din ce în ce mai atrași de învățarea unei meserii, atât pentru salariile bune oferite de marile companii specialiștilor, cât și pentru bursele oferite de stat și de angajatori, pe durata studiilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020