Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se dezvoltă învățământul dual
17.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 428

Învățământul profesional dual este din ce în ce mai prezent în liceele tehnologice din județ. Inspectoratul județean are planuri mari cu acest proiect, mai ales că anul acesta vom vedea și rezultate. Așa se face că firmele de pe platforma industrială a județului Olt vor avea primii angajați crescuți și șlefuiți la ei acasă.


Pentru elevii care aleg să învețe o meserie, învățământul profesional dual se potrivește ca o mănușă. Încadrarea pentru anul școlar 2020-2021 are cinci clase și jumătate, iar cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic și electrician. La Slatina, ALRO și Pirelli continuă să investească în tânăra generație, fiind principalii parteneri ai formării și pregătirii profesionale încă de pe băncile liceului. Și la Balș se pare că se leagă o prietenie de durată între Liceul Tehnologic și Compania QFort, care va finanța două clase.
Agenții economici vor oferi în continuare echipamente de protecție, mese calde, dar și burse tuturor elevilor care vor urma această formă de învățământ. Acesta este primul an în care roadele se vor vedea în plan concret. Prima generație de meseriași acreditați se află la finalul studiilor, iar tinerii specialiști autohtoni se pregătesc să intre pe piața muncii.
Tinerii sunt din ce în ce mai atrași de învățarea unei meserii, atât pentru salariile bune oferite de marile companii specialiștilor, cât și pentru bursele oferite de stat și de angajatori, pe durata studiilor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020