Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se anunță noi modificări la BAC
05.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 418

Noi modificări sunt în discuție pentru examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației, Monica Anisie, dorește ca liceele de profil tehnologic și vocațional să susțină la ultima probă o materie de profil. Aceste reglementări ar ajuta și liceele tehnologice să aibă o rată a promovabilității mult mai mare.


Ministrul Educației, Monica Anisie, dorește ca prin consultări publice să pună în dezbatere mai multe modificări pentru examenul de Bacalaureat. Cea mai importantă își îndreaptă atenția către liceele tehnice și vocaționale. În momentul de față, proba a treia constă în alegerea unei materii de profil real sau uman. Noua reglementare dorește să elimine materiile de profil științific, care să fie înlocuite cu o materie de profil. Directorul Liceului Tehnologic ,,Alexe Marin” consideră că o astfel de modificare ar fi binevenită, spunând că, în acest fel, și rata promovabilității la Bacalaureat ar crește considerabil.
Elevii sunt și ei încântați de această idee. Structura actuală a examenului de BAC li se pare absurdă. Tinerii spun că au ales acest profil pentru că vor să profeseze o meserie, iar biologia sau chimia nu îi vor ajuta în acest sens.
Noile modificări ar putea constitui un prim pas în modernizarea sistemului de învățământ. Momentan, această propunere se află în stadiul de idee, iar în perioada imediat următoare vor începe procedurile de consultare publică.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020