Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dascălii cer și ei schimbări
05.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 209

Sistemul românesc de educație este deficitar la mai multe capitole. Pe lângă problemele legate de programa încărcată și numărul mare de ore, care afectează elevii, și dascălii au nemulțumiri. Conform reprezentanților Sindicatului Învățământului Preuniversitar Olt, cele mai multe sesizări/plângeri ale dascălilor olteni sunt legate de salarii și de birocrația stufoasă din domeniu.


Schimbările guvernamentale dese, lipsa unei predictibilități și a unei direcții unice au împiedicat dezvoltarea educației. Toate acestea nu afectează doar elevii, ci și cadrele didactice, spun sindicaliștii din domeniu. Cele mai multe sesizări țin de venitul profesorilor. Incertitudinea ce planează în acest moment asupra creșterilor salariale a dat naștere unui val de reacții. Președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Olt discută, în această perioadă, cu ministerele Educației și ale Finanțelor pentru a găsi cele mai bune soluții pentru dascăli.
De asemenea, liderii sindicali spun că birocrația stufoasă împiedică desfășurarea actului didactic în condiții bune. Pe lista discuțiilor pe care președintele SIP Olt le va purta cu ministrul Educației se află și un proiect de debirocratizare a învățământului.
La investirea în funcția de ministru al Educației, Monica Anisie a declarat că va lua în calcul toate problemele pe care învățământul românesc le are și că va încerca să găsească cele mai bune soluții. Începând cu luna ianuarie a anului următor va începe o serie de consultări publice în care se vor pune spre dezbatere mai multe subiecte de impact.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020