Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi modificări la Educație
03.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 143

Educația rămâne fără două miliarde de lei, se anunță în proiectul de rectificare bugetară a Guvernului Orban. Președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Olt a avut o întâlnire cu prim-ministrul României și cu noul ministru al Educației în care au discutat problemele cu care se confruntă școlile oltene.


Potrivit proiectului de rectificare bugetară ce a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, bugetul Educaţiei scade la 2,7% din PIB. Concret, Ministerul Educației pierde 2.080 miliarde lei. Președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Olt, Ionel Barbu, a declarat că cea mai mare tăiere se va face la proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.
Președintele Sindicatului a avut o discuție cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, și cu noul ministru al Educației, Monica Anisie, despre noile modificări legislative ce fac referire la reducerea numărului de ore pentru învățământul preuniversitar.

Modificările din domeniul educației se află în faza de dezbatere a unor metodologii care să nu afecteze prea mult întreg sistemul de învățământ.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020